Adobe Creative Suite porodica

Adobe® Creative Suite® 5 najnovija je verzija programa za izradu kreativnih sadržaja za tisak, web, interaktivne aplikacije, video, audio ili mobilne uređaje. Nove i poboljšane značajke, kao i mogućnost integracije s novim mrežnim uslugama Adobe CS Live*, štede vrijeme i povećavaju učinkovitost izrade kreativnih sadržaja.
Novu postavu predvodi Adobe Creative Suite 5 Master Collection, koji u jednom paketu obuhvaća sve Adobe-ove glasovite Creative Suite alate kao što su: Photoshop® CS5, Illustrator® CS5, InDesign® CS5, Flash Catalyst CS5, Flash Professional CS5, Dreamweaver® CS5, Adobe® Premiere® Pro CS5 i After Effects® CS5. Ovi alati dostupni su također i odvojeno ili u jednom od pet Creative Suite izdanja. Potpuna Creative Suite 5 postava uključuje Creative Suite 5 Master Collection, Creative Suite 5 Design Premium, Creative Suite 5 Web Premium, Creative Suite 5 Production Premium i Creative Suite 5 Design Standard kao i 15 pojedinih proizvoda, pridruženih tehnologija te integraciju s novim Adobe CS Live Online uslugama (CS Live Online usluge su besplatne ograničeno vrijeme).

Adobe Photoshop porodica

Adobe Photoshop linija prozvoda proteklih dvadesetak godina za svoje korisnike pomiče granice vizualnih iskustava.
Započeo kao usputni projekt studenta strojarstva, evoluirao je u najkorišteniju obitelj kreativnog softvera i stvorio ogroman utjecaj na percepciju shvaćanja fotografija. Svakim danom korisnici se okreću Photoshopovim aplikacijama kako bi organizirali, obradili, upravljali i spremali fotografije, na načine koji su do pojave Photohopa bili nepoznati. Među prvim Photoshop korisnicima bili su grafički umjetnici, no, s vremenom, u širok krug korisnika pridružili su im se web-dizajneri, video profesionalci, kućni korisnici i profesionalni fotografi. Danas, nova generacija 3D umjetnika kao i liječnika, arhitekata, inženjera, znanstvenika i mnogih drugih profesionalaca pronalaze dodatne načine na koji im Photoshop pomaže prenijeti njihove ideje na zaslon računala. Adobe danas pruža pravu verziju Photoshopa za za sve vrste korisnika.

Adobe Photoshop linija proizvoda:

Photoshop CS4 je profesionalni standard koji donosi nagrađivane alate za kreiranje visoko kvalitetnih slika
Photoshop CS4 Extended nudi sve kao i Photoshop CS4 uz podršku za 3D objekte i pokretne slike, alat za analiziranje slika i mnogo toga uz, također, optimiziranost za brži i ugodniji rad.
Photoshop Elements 8 također omogućuje upravljanje slikama uz dodatne mogućnosti za pregledavanje i stvaranje izvanrednih fotografija, ali i filmova. Zahvaljujući jednostavnosti, sada možete obične fotografije izrađivati na izvanredan način.
Photoshop Lightroom 2 je neophodan alat svakog fotografa. Pojednostavljuje radni proces od trenutka okidanja snimke do njezine krajnje obrade, a zajedno s Photoshopom CS4 pruža potpuno fotografsko rješenje omogućavajući vam rad u slojevima (layers), precizno spajanje panoramskih slika, označavanje točno određenih područja na slici za mogućnost preciznijeg podešavanja...

Zahvaljujući ovom bogatom inovacijskom naslijeđu i sposobnosti pomoći stalno rastućem broju raznolikih mušterija kroz ponudu svojih proizvoda, Photoshop je postao industrijskim standardom u svijetu digitalne obrade fotografija.

Adobe InDesign CS4

Adobe® InDesign® CS4 je alat za profesionalni dizajn, prijelom za tisak i digitalno izdavaštvo. Adobe InDesign CS4 mijenja definiciju profesionalnog izdavačkog alata u grafičkom dizajnu i pripremi za tisak. Kreirajte atraktivne i interaktivne sadržaje koji možete uspješno transferirati u Acrobat i Flash te ih tako pripremiti i za digitalno izdavaštvo.

Adobe Illustrator CS4

Adobe Illustrator je standard za vektorsku grafiku u ispisu i webu, a nova inačica s kreativnim i snažnim alatima predstavlja budućnost vektorske grafike. Adobe® Illustrator® CS4 donosi mnoge prednosti poput podrške za višestranične dokumente, unaprijeđenih grafičkih stilova i jednostavnijeg upravljanja gradijacijama. Kao i ostali Adobe CS4 programi, nova inačica Illustratora ima redizajnirano i ujednačeno sučelje.

Adobe Acrobat porodica

Adobe Acrobat porodica je računalnih programa tvrtke Adobe Systems, namijenjenih za kreiranje, upravljanje i suradnju s datotekama u PDF formatu.

PDF (Portable Document Format) je globalno najpopularniji format elektroničkog dokumenta, de facto standard u svim područjima civilnog, javnog i gospodarskog života. PDF je i de iure norma - hrvatska i ISO norma pod oznakom HRN ISO 32000. Tijekom svog 17-godišnjeg života, PDF je nadmašio funkcionalnosti elektroničkog dokumenta i postao univerzalni kontejner različitih digitalnih sadržaja. U PDF je moguće integrirati video i audio zapise, slike, 2D i 3D CAD objekte, XML, poslovnu logiku... Na taj način PDF je postao dominantni format i nositelj inovativnih funkcija elektroničkog poslovanja.

Adobe Acrobat omogućava učinkovito kreiranje PDF datoteka iz različitih izvornih formata, njihovo obogaćivanje dodatnim sadržajima, zaštitu te razmjenu i suradnu u poslovnim procesima. Na raspolaganju su tri inačice Acrobata - Standard, Professional i Pro Extended - omogućujući optimalni odabir svim razinama korisnika - od osnovnih do najzahtjevnijih. Zbog svoje globalne popularnosti, Adobe Acrobat porodica proizvoda lokalizirana je u gotovo cijelome svijetu te izdata na mnogim svjetskih jezicima, među ostalim i na hrvatskom (Standard i Professional inačice). Aktualna verzija Adobe Acrobata je 9.

Deset najboljih načina koji će promijeniti vaš način rada pogledajte u PDF dokumentu:
Adobe Acrobat 9

Adobe Acrobat Connect Pro

Adobe Acrobat Connect Pro inovativan je sustav za suradnju i učenje na daljinu. Omogućava poslovno komuniciranje sa suradnicima i partnerima bez obzira gdje se nalaze, bez prepreka i ograničenja.

U sebi objedinjava raznovrsne komunikacije u realnom vremenu (on-line) i na zahtjev (on-demand), što ga čini jedinstvenim sustavom na tržištu.

Kako se radi o Web aplikaciji koja isporučuje bogate sadržaje u standardnom Flash formatu, pristup je moguć sa standardnih računala (Windows, Mac, Linux) priključenih na internet, kroz jedan od standardnih internet preglednika s Flash Playerom (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Netscape Comunicator, Google Chrome...), bez potrebe za dodatnim instalacijama na klijentskoj strani. Kako se Flash Player nalazi na 98 % svih računala, to znači da za Adobe Acrobat Connect Pro postoji univerzalna klijentsku bazu koja je odmah spremna za učešće u komunikaciji.

Upotrebom bogatih i moćnih poslovnih i edukacijskih sadržaja kreiranih Adobe alatima Presenter, Captivate i Autorware, Adobe Acrobat Connect Pro postaje moćan alat za unaprjeđenje poslovne i edukacijske učinkovitosti.

Slijedom podrške za komunikaciju u realnom vremenu i na zahtjev, Adobe Acrobat Connect Pro omogućava dvije osnovne skupine funkcionalnosti:

- suradnja na daljinu, web konferencije, virtualne učionice
- učenje da daljinu, uspostavom LMS sustava dostupnog na zahtjev

Više o Adobe Acrobat Connectu možete pronaći ovdje

Adobe LiveCycle Enterprise Suite

Adobe LiveCycle ES (Enterprise Suite) jedinistven je sustav namijenjen za izgradnju suvremenih aplikacija za korisničke elektroničke servise i automatizaciju dokumentno orjentiranih poslovnih procesa. Temelji se na inteligentnim elektroničkim obrascima u PDF i Flash formatu, uporabom kojih korisnici započinju i najsloženije poslovne transakcije te aktivno pristupaju internim poslovnim procesima i sustavima. Omogućen je odabir on-line ili off-line rada, odnosno njihova kombinacija, čime korisnik optimira vrijeme i način pristupa elektroničkom servisu. Sigurnost i zaštita zajamčeni su primjenom najsuvremenijih tehnologija digitalnog certifikata i prava raspolaganja dokumentima.
Rješenje se temelji na univerzalno popularnim PDF i Flash formatima, što s jedne strane omogućuje visoku razinu pouzdanosti i bogatstva sadržaja, te istovremeno jamči univerzalni pristup pomoću planetarno popularnih bogatih klijenata – Adobe Readera i Flash Playera. Oba klijenta prisutna su na preko 90 % svih računala i ručnih uređaja, na različitim platformama i jezičnim inačicama, što znači da su rješenja temeljena na Adobe LiveCycle tehnologiji odmah spremna za masovnu primjenu.

Adobe Flex

Adobe Flex je razvojna platforma koja se u profesionalnoj primjeni koristi za razvoj i upogonjenje bogatih internet aplikacija (RIA) i AIR aplikacija. Flex omogućava razvoj personaliziranih aplikacija bogatih multimedijom koje dramatično povećavaju iskustvo i zadovoljstvo korisnika, te na taj način i njihovu lojalnost. A iz razloga što se RIA izvršava na sveprisutnom Adobe Flash Playeru, organizacije mogu doprijeti do širokog kruga korisnika, partnera i zaposlenika pomoću bogatog sadržaja i interaktivnosti koju RIA pruža.
Flex kao razvojna platforma koristi se i za razvoj AIR desktop aplikacija.
Kombinacija MXML i ActionScript programskih jezika nazvana Flex, kao rezultat programiranja daje aplikacije koje rade u Flash Player plug-inu za internet preglednike, kada govorimo o internet aplikacijama, ili u AIR okruženju za desktop aplikacije. Dostupna i funkcionalna na svim popularnim internet preglednicima i operativnim sustavima, ova tehnologija ima unikatnu poziciju na tržištu u pogledu dostupnosti.
S velikom klasom već pripremljenih komponenata, naprednom grafičkom okolinom za razvoj i sa otvorenim kodom, Flex omogućava brz i učinkovit razvoj aplikacija za Web i desktop.
Flex je zrela i stabilna platforma za razvoj aplikacija svih razina kompleksnosti.

Adobe Flash Media Server

Flash Media Server je vodeća aplikacija za streaming video sadržaja i može se postaviti na sve Windows i Linux servere.

Pored osnovne funkcionalnosti – streaming video sadržaja – Flash Media Server porodica proizvoda omogućuje rad i izradu cjelovitih video aplikacija koje podržavaju video-audio razgovore, prenose “u živo”, zaštitu video signala, enkodiranje, interaktivnost kao što su tekstualni razgovori, sistemi za anketiranje.

© 2015 Disk d.o.o.